Palowoudin historia

Palowouti on tunnettu yli 35-vuotiaan historiansa aikana monella eri nimellä. Ravintola aloitti nimellä Ylöjärven Klubi vuonna 1982. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1985, ravintola oli ensi kertaa Palowouti. Omistajavaihdoksen myötä pidettiin tuolloin nimikilpailu, jonka voitti mainostoimisto.

Nykyinen Palowouti tunnetaan lempinimillä Wouti, Wote ja Yläkerta, mutta 30 vuotta sitten Palowoutia kutsuttiin letkuliiteriksi. Nimitys tuli siitä, että Palowouti oli nimensä mukaisesti sisustettu palomiestavaralla, kuten vaahtosammuttimilla, sangoilla, sekä palomieskypärillä ja -kirveillä. Tuohon aikaan puhelimeen vastattiin myös humoristisesti: ”Palowouti, missä palaa?”

 

Ylöjärven Klubi 1980-luvulla

80-luvun lopussa ravintola oli toistamiseen Ylöjärven Klubi. Nykyisen diskon puoli tunnettiin nimellä Otto pub. 90-luvun aikana yritys ehti edustaa nimillä: Ylöjärven Klubi, Palowouti, Valo Yössä sekä Sandels. Vuonna 1999 ravintolasta tuli kolmannen kerran Palowouti, kun Samuli Kailamaa siirtyi puikkoihin.

Salin puoli on toiminut hienona ruokaravintolana ja pubina. 90-luvulla nykyisen narikan paikalla oli tiskijukan paikka ja bändikoroke. Tanssilattia oli näiden vieressä. Diskon puolella puolestaan on aikojen saatossa ollut pubi, biljardia, loossit ruokailua varten, sekä uudestaan biljardia, tikanheittoa ja pelikoneita. Vasta 2000-luvun vaihteesta alkaen tilajakaumaa vaihdettiin siten, että Ylöjärvelle saatiin disko. Keittiökin pääsi oikeuksiinsa, kun Palowouti alkoi tarjoilla pubiruokia ja muuta maukasta syötävää.

Kun tupakointi kiellettiin sisällä, biljardista luovuttiin kokonaan ja tilalle tuli tupakkakoppi. Kailamaan myötä myös salin puolella olleet loossit poistettiin: niistä viimeiset vuonna 2012. Samana vuonna suurremontissa käytiin läpi kaikki pinnat ja hankittiin uudet kalusteet.

Monet muistavat vielä sen ajan, kun Palowoutiin vievät rappuset olivat suorat. Vuonna 2010 tehtiin vähemmän tilaa vievä, tasanteilla ja lasituksella turvattu portaikko. Palowoudin laaja kattoterassi otettiin kunnolla käyttöön vasta 90-luvulla. Noin 80 hengen terassin viimeisin uudistus tehtiin kesän 2017 alussa. Facebook-sivultamme löytyy kuvakansio terassikauden 2017 avajaisista!

Syksyllä 2020 Palowoudin omistaja vaihtui, kun Mika Pajukko asteli remmiin.

Onko sinulla kuvia ravintolasta vuosilta 1982-2012? Saisimmeko julkaista niitä tällä sivulla? Ota yhteyttä yhteystiedot-sivun kautta!

Palowouti on tänä päivänä myös urheilubaari
Palowouti Ylöjärvi

Liity VIP-listalle

Haluatko saada tietoa tapahtumista ja erikoistarjouksista?

Tervetuloa VIP-ryhmäämme!